Redactieblog: redactieblog?

Welkom op Zachte Krachten. Je begeeft je op onze website voor en over cultuurkritiek in haar vele vormen, vrij van advertenties en andere poespas. Hoewel we ieder een hoop persoonlijke ambities hebben – de website fungeert evengoed als ons portfolio - is Zachte Krachten vooral het resultaat van onze innerlijke drang, ik zou haast schrijven noodzaak, om de discussie aan te gaan over hoe we staan tegenover de media die we dag in, dag uit consumeren.

(Het woord 'media' is alle betekenis verloren, maar daarom breed genoeg om te omvatten waar 'popcultuur' tekortschiet.)

Via deze redactieblog willen we inzicht geven in onze samenwerking en besluitvorming over de invulling van en de ethiek achter de organisatie, evenals valkuilen die we willen vermijden. Hoe is de website geworden zoals ze nu is? Waarheen willen we uitbreiden? Waar gaan we ooit geld mee verdienen? Wanneer nemen we onszelf te serieus? Zit men nog wel te wachten op nóg vier blanke gasten die hun mening willen verkondigen?

Ik ga er niet van uit dat dat voor iedereen interessant zal zijn, maar voor eenieder die van transparantie houdt, of er iets van op zou kunnen steken, houden we deze blog bij.

Een korte voorstelronde:

Dirk is de ondernemer van ons vieren. Hij haalt plezier uit het opzetten van bedrijfsmodellen en het ontwerpen van websites. Zijn journalistieke carrière begon het vroegst, bij Gameview TV voor Omroep Brabant. Later werd hij mede-oprichter van NWTV en momenteel schrijft hij voor Numrush. Dirk let op kerning en consequent kleurgebruik en zou graag daadwerkelijk geld willen verdienen met zijn ondernemingen.

Rick heeft veelal de beste ideeën. Dankzij zijn werk als filmredactiemanager bloeide NWTV op tot een levendige, indrukwekkend productieve redactie. Het was Rick die ons bijeenbracht om aan dit project te beginnen. Rick animeert, leest comics en weet genoeg over zombies dat je je afvraagt of hij zo iemand is die stiekem hoopt op het einde van de wereld.

Daniël is muzikant, marathonloper en pubquizwinnaar. Hij schrijft en redigeert voor de theaterredactie van 8weekly en voorheen voor de filmredactie van NWTV. Hij zet zijn academische achtergrond en blijkbaar oneindige feitjeskennis in voor eindredactionele taken, waarbij hij in onze artikelen elk gevoerd argument beproeft en ons dwingt onze mening aan te scherpen. Verder vult hij naar eigen zeggen zo af en toe, met wisselend succes, een Zweedse puzzel in.

En ik ben Pim. Voorheen was ik hoofdredacteur van de schoolkrant en van NWTV. Nu ben ik hier.

We hopen dat je het hier naar je zin hebt en dat we je nog vaker zullen terugzien.

Over Pim van den Berg

Geen spatiefouten, maar verder ook niks.

Utrecht https://twitter.com/bvdpim

Reacties